Til toppen

Jorda rundt med triathlon

Artikkeltype: 

Mr. and Mrs Smith var ekteparet på det store lerretet som ikke bare elsket hverandre, men som begge var profesjonelle drapsmenn og som var leid inn av konkurrerende byråer til å drepe hverandre. Ekteparet Eva og Espen Sportsen har i 2017 tatt på seg en helt annen oppgave.


Våre venner Eva og Espen har lagt en plan for triatlonåret 2017. De skal begge reise verden rundt for å oppleve svette og smerte. Den som sanker de beste plassene, vinner deres innbyrdes oppgjør. Vinneren skal betale for en måned ferie, et sted langt borte, med hvite strender, god temperatur og fantastisk mat. Triatlonåret 2017 skal feires i hele november.

Sportsen har planlagt dette året lenge med blant intensiv sparing. Det koster å drive sporten, det koster å reise og selv om de begge har velvillige arbeidsgivere, koster det å være mye borte fra inntekstinnbringende arbeid. Derfor har de også lagt en strategi for hvordan de kan tjene litt ekstra penger mens de er på tur. Bethard og andre spilloperatører som tilbyr oddsspill, vil i 2017 få hyppig besøk av Sportsen. Der vil de sette penger på utvalgte sportsarrangementer, noe som de håper og tror vil gi et positivt tilskudd til feriekassen.

Ikke bare har de planlagt etterfesten og økonomien, men også hvor de skal delta. I 2017 har de bestemt seg for å prøve seg i noen av verdens mest spektakulære triatlon evenementer.

Ironman 70.3 Hawaii, 3. juni
Med kallenavnet Honu går Iroman 70.3 av stabelen lørdag 3. juni. Eva og Espen står klare på Hapuna Beach for å svømme med delfiner og honu, de grønne havskilpaddene. Sykkelturen går gjennom svart lava og et historisk Hawaii. Med løpeskoene godt knytt på føttene går turen tilbake til Fairmont Orchid, hvor det hele startet noen timer tidligere. Et historisk evenement.

Schliersee Alpen-Triathlon 15.-16. juli
Klokken 12, søndag 15. juli går startskuddet for en klassiker i Europa, Schliersee Alpen-Triathlon. Når startskuddet går, vil Eva og Espen være klare i badebukse. Første etappen  er en 1,5 svømmetur i Schilersee hvor alpekulissene er med å sette den rette atmosfæren. Kjølig alpevann blir byttet ut med en 40 km lang sykkeltur i de bayerske alper og til slutt gjenstår det en 15 km lang løpetur i et fantastiske landskapet. Vi ønsker dem begge lykke til.

Norseman Xtreme Triathlon, 5 august
De har ikke før kommet seg hjem, tørket håret og svømmedrakten før turen går til Hardangerfjorden. Her stuper de i sjøen fra en ferge og svømmer 3,8 kilometer inn til Eidfjord i verdens tøffeste triatlon – Isklar Norseman Xtreme Triathlon. I Eidfjord bytter de badebuksen med sykkelen og sykler 180 kilometer over Hardangervidda mot Geilo  og videre inn mot Austbygda. Der starter de på den søte siste løpeetappen på 42,2 kilometer. De løper til toppen av Gaustatoppen som ligger 1883 meter over havet.

For Eva og Espen er kanskje dette årets opplevelse. Det er ikke plass til flere enn 250 deltagere og løpet går i noe av verdens flotteste landskap, hvor konkurrenter og kolleger møter mer motstand enn noe annet sted.

I tillegg har ekteparet bestemt seg for å delta i Lofoten og i Os. Finner de plass i sin hektiske hverdag, skal konkurrentene ikke avskrive dem i andre løp. Vi ønsker både Eva og Espen lykke til og håper at november blir akkurat så bra som de håper.

 

 

 

Annonse

– «'Du burde prøve maraton', sa de. 'Det blir gøy', sa de.» ... hvor mange løpere har...
Fredag, 13 April, 2018 - 09:19
Denne sommeren kan du finne mange spennende triathlon i Norge. Her er en oversikt ove...
Tirsdag, 3 April, 2018 - 14:00
Noen gode tips til hva du kan legge i påskeegget til en triatlonutøver. Ikke alltid s...
Tirsdag, 27 mars, 2018 - 14:59
Copyright: <a href='http://www.123rf.com/profile_stefanschurr'>stefanschurr / 123RF Stock Photo</a>
Guiden “14 tips som gjør deg raskere i triathlon” gir deg konkrete og praktiske tips...
Lørdag, 4 mars, 2017 - 22:11

Annonse

Følg oss på facebook

Følg oss på Instagram