Til toppen

Annonse

Da tiden sto stille under Bergen-Voss

Bergen – Voss

Bergen – Voss

Bergen – Voss

Artikkeltype: 

Under turrittet Bergen-Voss 2014 var det flere nye sikkerhetstiltak som så dagens lys. Lave skulder konseptet, Safer Cycling guider under rittet og Timeout i Norheimsund.

Sistnevnte ble til utifra et ønske om å gi deltakerne en pust i bakken før de tok fatt på de siste 70 km fra Norheimsund til Voss. Den opprinnelige planen var å plassere tidtakermatter rett foran og etter matstasjonen i Norheimsund og på den måten nøytralisere tiden inne på matstsasjonen. Veiarbeid på grunn av et ras i Tokagjelet, som er en av traseens mest tekniske utforkjøringer, gjorde at vi plasserte den første tidtakermatten på toppen av bakken, 8 km tidligere en planlagt. Ved å nøytralisere tiden ned gjelet kunne alle trille ned til Norheimsund trygt og etter egen evne uten at det hadde utslag på sluttiden i mål. Alle ble kompansert med 12 minutter tilleggstid.

Lokale myndigheter, arrangementets matsponsorer, næringslivet og idrettsmiljøet i Norheimsund bidro til en sykkelfest midt i Norheimsund sentrum ulik noen annen matstasjon vi kjenner til her i Norge. Timeout sonen gjorde at ca 80% av alle deltakere stoppet der, tok seg en kopp kaffe, en nystekt vaffel, en pust i bakken og fylte drikkeflaskene sine før de syklet videre til Voss. Stoppet i Norheimsund ga også startpuljene fra Bergen anledning til å reorganiserte seg, og turen videre innover fjorden ble en større sosial happening.

Med tidtakermatter ut av Norheimsund kunne vi uten store investeringer opprette en ny kortdistanse fra Norheimsund til Voss. Lansert som et prøveprosjekt i 2014, er Norheimsund-Voss i 2015 markedsført som et likeverdig alternativ til fulldistansen fra Bergen.

Timeout i Norheimsund hadde en annen bi-effekt som var vel så viktig for arrangementet Bergen-Voss. Fra å være noen vakre km langs traseen som vi forlot like kjapt som vi ankom, har Norheimsund i Hardanger nå blitt et delmål på veien til Voss. Vi har satt Norheimsund på kartert og i retur har miljøet i Hardanger fått eierskap til arrangementet vårt. En vinn vinn situasjon for alle parter og Timeout i Norheimsund har kommet for å bli!

Nils Olaf Solberg
Daglig leder for Bergen-Voss

 


Bergen Cykleklubb ønsker alle velkommen til Bergen-Voss 2015, lørdag den 6. juni.
For påmelding og mer info se: www.bergenvoss.no

 

Annonse

Annonse

Følg oss på facebook