Til toppen

Annonse

Ekstrem-utfordring i Hof Lørdag 8. August

DETTE ER ET ANNONSEBILAG
Emilie Thrane, Marte Skaug, Mette Liset og Karoline Elise Kalager klare til start på 5 topper.

Emilie Thrane, Marte Skaug, Mette Liset og Karoline Elise Kalager klare til start på 5 topper.

Lørdag 8. august arrangerer Hof idrettslag, Hof Toppers Duathlon for 7. gang. Nytt i år, er at arrangørklubben utvider arrangementet ved også å arrangere Hof Toppers Ultraløp med distansene 46km og 75 km.

HOF TOPPERS DUATHLON
Det hele startet med at Hof idrettslag og Hof kommune ønsket å aktivisere flere av innbyggerne i kommunen, det ble satt opp 10 kasser på 10 forskjellige topper i kommunen, hvor man kunne registrere seg i løpet av sommeren. Så fant noen ildsjeler ut at de kunne gjøre alt på en dag.

Hof Toppers Duathlon 10 topper, er 78 km på sykkel og 25 km til fots, totalt tilbakelegger man 3.200 høydemeter. Start og mål er ved Hof skole, man sykler til angitt sykkelparkering, løper opp og ned til første topp, sykler til neste sykkelparkering, løper opp og ned til neste topp, osv. Første topp det er registrering på er på Skibergfjell som er Vestfolds høyeste fjell, 632 m o.h. Det vil si at det er en stigning på bortimot 600 m på de første 12 kilometerene.

Syklingen foregår noe på asfaltert vei, skogsbilveier og litt stier, terrengsykkel anbefales. Løpingen foregår på stier. Både sykkel og løpeferdighetene blir satt på prøve i krevende terreng både opp og nedover.

Magnus Lia fra Hof som har gjennomført alle tidligere konkurranser, beskriver Hof Toppers Dutahlon, på følgende måte: «Hof Toppers Duathlon er den perfekte utfordring for deg som liker å sykle, liker å løpe, liker å teste kroppen. Med tøffe bakker, både opp og ned står utfordringene i kø. Klarer jeg å holde krampa borte? Kommer jeg til å orke den neste toppen? Dette er bare to av spørsmålene som melder seg underveis. Svaret er oftest nei på det første, og ja på det andre. Konkurransen byr på vakker natur og flott utsikt fra toppene, men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke får med meg all verdens av dette på slutten, når melkesyra bobler i lårene. Gjennomfør 10 topper, og du er garantert et minne for livet».

Jonas Nielsen fra Lørenskog, har 3 førsteplasser fra tidligere Hof Toppers Duathlon 10 topper. Han har også gode plasseringer i Birkebeinerrennet og han har flere seire i turrenn på ski i vinter. Han beskriver 10 topper Duathlon på følgende måte:
«Av alle konkurranser jeg har deltatt i, er dette den med mest krampe. Gjennom løpet henger man seg på løpere og syklister på forskjellige nivåer, så det blir mye sykling og løping i rykk og napp, opp og ned. Å knyte skoene på slutten kan være en utfordring sier han. Det er et veldig bra arrangement med mye variasjon. Både det å løpe og sykle bratt opp og ned byr på mange utfordringer, spesielt når man blir skikkelig sliten.

Hans Petter Gulbrandsen, 1 visepresident Norges Sykkelforbund, har følgende beskrivelse av Hof Toppers Duathlon:
«Som utøver på «turnivå» i sykkel, løp og langrenn har jeg stor glede av å ha noen konkrete mål for treningen hvert år. I Hof Toppers kan jeg kombinere løp og sykkel. Til tross for relativt korte løpsetapper er jeg omtrent like lenge i joggesko som på sykkel.

For de som deltar i trippel konkurranser, eks. Birken (har 2 klasseseire i Trippelen) er Hof Toppers en god og relevant test før rittet.
Hof Toppers går i flott og variert Vestfoldterreng med en arrangør som ivaretar deltakerne på en utmerket måte!

Magnus Lia, Jonas Nielsen og Hans Petter Gulbrandsen er allerede meldt på, og er klare for årets Hof Toppers Duathlon.
Ca halvveis i 10 topper løypa er man innom Hof skole / arenaen for passering, før man legger ut på de siste 5 toppene.

Løyperekorden på 10 topper menn, har Kristian Dahl fra Hof på tiden 5 timer og 45 min. Løyperekorden for kvinner har Inger Synøve Liseth fra Ivrig på tiden 6 timer og 47 min. De 3 beste i hver klasse premieres, pluss at alle som gjennomfører får deltagermedalje og «finisher» t-skjorte, sort for 10 topper og hvit for 5 topper.
For de som føler at Hof Toppers Duathlon 10 topper blir i det hardeste laget, er det mulighet til å gjennomføre 5 topper, som består av ca 36 km sykling, 10 km til fots og totalt ca 1600 høydemeter.

HOF TOPPERS ULTRALØP
For første gang i 2015 arrangerer også Hof idrettslag Hof Toppers Ultraløp med distansene 46 og 75 km. Det var Tomas Pinås som er inniativtageren til Holmestrand Maraton, Vestfold Ultra Challenge og ecoTRAIL Oslo som kom med ideen om å arrangere Ultraløp i samme trase som Hof Toppers Duathlon. Han mener at traseen passer utmerket til Ultraløp.

På den korteste distansen er det totalt ca 1.600 høydemeter, mens den lengste distansen er det totalt ca 2.400 høydemeter, det vil si at det er et krevende Ultraløp, som går på noe asfalt, noe skogsbilveier og en god del på sti.

46 km Ultraløpet går akkurat i samme løypa som Hof Toppers Duathlon, 5 topper. Mens 75 km Ultraløpet starter ved Hof skole, løper opp til Kanelen (topp 6 Duathlon), for så å fortsette ned til Haslestad, opp til Tuftfjell (topp 7 Duathlon), ned til Kleppan og tilbake til Hof skole, deretter ut i samme trase som 5 topper Duathlon og 46 km Ultraløp.

Det er tillatt med egen support under hele løpet, men det vil være en god del veier som er stengt for biltrafikk, av den grunn anbefaler vi alle deltagere å bruke drikkesekk.

De 3 beste i hver klasse premieres, pluss at det er deltagermedalje og egen «finisher» t-skjorte til alle som gjennomfører. Sort t-skjorte til 75 km og hvit t-skjorte til 46 km.

Arrangøren antyder en makstid på 13 timer, men det skal mye til at noen blir tatt ut av løpet.

FELLES FOR BEGGE KONKURRANSENE
Løypa er godt merket med skilter og merkebånd. Det vil være matstasjoner og drikkestasjoner under veis. Nærmere info om dette vil sendes ut til alle påmeldte deltagere i begynnelsen av uke 32. Av sikkerhetsmessige grunner skal alle deltagere ha med seg egen mobiltelefon. Det vil være godt med vakter rundt omkring i løypa.

Tom Arne Akerholt, fra arrangør klubben. håper mange tar utfordringen, og melder seg på en av konkurransene, han ønsker velkommen til Hof lørdag 8. august!

Info og Påmelding
Arrangør: Hof idrettslag

Annonsebilag: 
0

Annonse

10 tips til deg som skal løpe maraton
Dersom du er en av dem som har gjennomført flere, eller skal gjennomføre din første 4...
Mandag, 18 February, 2019 - 09:10
Foto av Maratonkarusellen: fra Bergen Skogsmaraton 2018.
Maratonkarusellen er en gruppe som kun arrangerer lange løp, dette gjøres i samarbeid...
Tirsdag, 29 januar, 2019 - 10:58
Ulratri Sweeden arrangeres i år for 5 gang, og Sverige sitt første Ulratriatlon. Dett...
Torsdag, 19 juli, 2018 - 09:18
– «'Du burde prøve maraton', sa de. 'Det blir gøy', sa de.» ... hvor mange løpere har...
Fredag, 13 April, 2018 - 09:19

Annonse

Følg oss på facebook