Til toppen

Annonse

Flåmsdalenløpet 2019

Dato: 
Lørdag, 1 juni, 2019 - 12:00
Løping

Norges vakreste halvmaratonløp arrangeres for tredje gang. Løpet starter ved Fretheim hotell i Flåm med målgang på Vatnahalsen hotell. Løypa er nøyaktig 21 km lang og går oppover vakre Flåmsdalen med en fantastisk avslutning opp de 21 brutale hårnålsvingene. I år setter vi opp pengepremien mye og beste herre- og dameløper vinner totalt kr. 20.000.- hver.

Meld deg på idag. Velkommen.

Løpsinformasjon

Oppmøte start og sekretariat
Oppmøte på Fretheim Hotell senest kl. 12.00. Startnummeret hentes på Fretheim Hotell fra kl. 11.00. Ved henting av startnummeret må du vise gyldig ID.
Det vil være oppbevaringsmuligheter ved startområdet. All bagasje som ønskes fraktet opp til målområdet på Vatnahalsen Hotell leveres inn i startområdet, og fraktes opp til hotellet med Flåmsbanen.​

Løypeprofil
Fra starten ved Fretheim hotell i Flåm løper deltakerne til Flåm kirke som ble bygget i 1670. Her er det lagt inn en ekstra sløyfe på ca. 2,5 km før det løpes videre langs Flåmsdalsvegen. De første 6 km er nokså flate.​

Stigningen begynner først mot Dalsbotn. Etterhvert krysses elven og med jevne mellomrom har løperne Flåmsbana på sin høyre side. Videre løpes det forbi Berekvam, Melhus og Blomheller stasjon som er starten for Familierallarn. Her vil deltakere fra Familierallarn kunne følge løperne siste del av løpet. Ved passering Blomheller har løperne løpt ca. 17 km. Ikke lenge etter Kårdal venter 21 bratte hårnålsvinger inn til mål på Vatnahalsen hotell. Den siste delen er den bratteste i løpet.​

Løpsregler
Alle løpere må løpe med synlig startnummer og innløse lisens. Brudd kan føre til diskvalifikasjon. Løpere er selv ansvarlig for egen sikkerhet og må kle seg ift. vær og vind. Skulle det oppstå uheldige situasjoner underveis vil arrangøren og Røde Kors sørge for assistanse som raskt som mulig. Vi oppfordrer løperne om å hjelpe hverandre der det er prekært behov for bistand. Løperne er selv ansvarlig for å registrere fullført løp ved å passere målstreken. Løpere som bryter konkurransen er pliktig til å informere arrangøren ved første mulighet.​

Flåmsdalenløpet ønsker å ha en miljøvennlig og bærekraftig profil. Det er ikke lov å kaste søppel (geltuber, sjokoladepapir etc.) underveis i løpet. Brudd kan føre til diskvalifikasjon.​

Sikkerhet
Røde Kors vil være tilstede under løpet. Mannskapet vil stå ved broen gamle Flåm kirke, Kårdal og i målområdet. Hver løper er imidlertid ansvarlig for sin egen sikkerhet. Arrangøren har også kjøretøy som plasserer seg i tet- og hovedfeltet.​

Mat og drikke
Det er drikkestasjoner etter 3,5 km, 5,5 km, 10 km, 17 km og i mål. Merk at de to første drikkestasjonene er den samme. Drikkestasjonene har vann og mild sportsdrikk fra Fuel of Norway. I målområdet på Vatnahalsen blir det grilling og god stemning.​

Avlysning av arrangement
Ved avlysning av arrangementet før løpsdagen kan arrangøren beholde 50% av startkontigenten til dekning av utgifter. Ved avlysning på arrangementsdagen pga. plutselig oppståtte værforhold eller annen force majeure, beholder arrangøren startkontigenten. ​

Øvrige vilkår
Alle påmeldinger via EQ Timing er bindende. Startkontigenten blir ikke refundert selv om den påmeldte av ulike årsaker (sykdom e.l.) ikke kan delta.​

Slik kommer du hit
Kjør direkte til Flåm, eller ta Bergensbanen til Myrdal stasjon og gå over på Flåmsbana og ta denne ned til starten i Flåm. Turen med Flåmsbana er en opplevelse i seg selv. Dette er en av verdens vakreste togreiser med panoramautsikt til fjord- og fjellandskap. Husk å kjøpe billett tidlig!​

Overnatting
Følgende hoteller tilbyr overnatting i området:
Vatnahalsen hotell
Fretheim hotell

Arrangør
Flåmsdalenløpet arrangeres av Team Anthon i tett samarbeid med Aurland IL.

DSC_0632.JPG

Løpsleder´s informasjonsmøte før start

 

OPPMØTE, STARTNUMMER & BAGASJE

Oppmøte på Fretheim Hotell senest kl. 12.00. Startnummeret hentes på Fretheim Hotell fra kl. 11.00. Ved henting av startnummeret må du vise gyldig ID.

Det vil være oppbevaringsmuligheter ved startområdet. All bagasje som ønskes fraktet opp til målområdet på Vatnahalsen Hotell leveres inn i startområdet, og fraktes opp til hotellet med Flåmsbanen.   

SLIK KOMMER DU HIT

Kjør direkte til Flåm, eller ta Bergensbanen til Myrdal Stasjon. Flåmsbanen frakter deg ned til startområdet i Flåm, en tur som er en opplevelse i seg selv. Dette er en av verdens mest spektakulære togreiser, med panoramautsikt over et storslått norsk fjell- og fjordlandskap. Husk å kjøpe togbillett tidlig!

OVERNATTING

Følgende hoteller tilbyr overnatting i området: Vatnahalsen Hotell Fretheim Hotell

LØPSREGLER

Alle deltakere må løpe med synlig startnummer og innløse lisens. Brudd kan føre til diskvalifikasjon.

Deltakerne er selv ansvarlig for egen sikkerhet og må kle seg ift. vær og vind. Skulle det oppstå uheldige situasjoner underveis vil arrangøren og Røde Kors sørge for assistanse så raskt som mulig. Vi oppfordrer deltakerne om å hjelpe hverandre der det er prekært behov for bistand. Deltakerne er selv ansvarlig for å registrere fullført løp ved å passere målstreken. Dersom deltakere bryter konkurransen er deltakeren pliktig til å informere arrangøren ved første mulighet.

Ellers oppfordres det til hensynsfull løping og passering av andre deltakere. Smil og vær glad.

Flåmsdalenløpet har en miljøvennlig og bærekraftig profil. Det er ikke lov å kaste fra seg søppel (geltuber, sjokoladepapir etc.) underveis i løpet. Brudd kan føre til diskvalifikasjon.

Ved avlysning av arrangementet før arrangementsdagen kan arrangøren beholde 50% av startkontingenten til dekning av utgifter.

Ved avlysning av løpet på arrangementsdagen pga. plutselig oppståtte værforhold eller annen force majeure, beholder arrangøren startkontingenten.

Alle påmeldinger via EQ Timing er bindende. Startkontingenten blir ikke refundert selv om den påmeldte av ulike årsaker (sykdom osv.) ikke kan delta.

 

SIKKERHET

Mannskap fra Røde Kors vil være til stede under løpet. Røde Kors vil stå ved broen ved gamle Flåm kirke, ved Kårdal og i målområdet. Hver deltaker er imidlertid ansvarlig for sin egen sikkerhet. Arrangøren vil ha en person som sykler i baktropp.       

MAT & DRIKKE

Det er drikkestasjoner med vann og saft på 5 km, 10 km og 15 km. I målområdet på Vatnahalsen blir det grilling og god stemning.

ARRANGØR

Løpet arrangeres av Aurland IL og Nordic Ski Team. 

LØYPEPROFIL

Løpet skiller seg ut med sin spennende løypeprofil. Fra starten ved Fretheim Hotell løper deltakerne med en ekstra innlagt sløyfe til Flåm sentrum og passerer Flåm kirke som ble bygget i 1670. Deretter løpes det videre langs Flåmsdalsvegen. På de første 6 kilometerne er det nokså flatt.

Stigningen begynner først mot Dalsbotn. Etterhvert krysses elven og med jevne mellomrom har løperne Flåmsbanen på sin høyre side. Videre løpes det forbi Berekvam, Melhus og Blomheller stasjon som er starten for Familierallar´n. Her vil deltakerne fra Familierallar´n kunne følge løperne siste del av løpet. Ved passeringen Blomheller har løperne løpt ca. 17 kilometer.

Ikke lenge etter passering Kårdal venter 21 bratte hårnålsvinger inn til mål på Vatnahalsen hotell. Den siste delen er den bratteste i løpet.

KONTAKT

Petter Andresen Mob: 908 56 599

Annonse

10 tips til deg som skal løpe maraton
Dersom du er en av dem som har gjennomført flere, eller skal gjennomføre din første 4...
Mandag, 18 February, 2019 - 09:10
Foto av Maratonkarusellen: fra Bergen Skogsmaraton 2018.
Maratonkarusellen er en gruppe som kun arrangerer lange løp, dette gjøres i samarbeid...
Tirsdag, 29 januar, 2019 - 10:58
Ulratri Sweeden arrangeres i år for 5 gang, og Sverige sitt første Ulratriatlon. Dett...
Torsdag, 19 juli, 2018 - 09:18
– «'Du burde prøve maraton', sa de. 'Det blir gøy', sa de.» ... hvor mange løpere har...
Fredag, 13 April, 2018 - 09:19

Annonse

Følg oss på facebook