Til toppen

Annonse

Doner melkesyra di til en god sak

Løp for de som ikke kan i globalt veldedighetsløp

Løp for de som ikke kan i globalt veldedighetsløp

Artikkeltype: 

Wings for Life World Run er for mange et kjent løp. Flere titalls-tusen deltagere samles til start fordelt over hele kloden. Konseptet er enkelt, man løper til man blir tatt igjen av en Catcher Car, som starter 30 minutter etter deltagerne. 

I Norge arrangeres løpet i Stavanger søndag 7.mai, hvor man løper i frisk vårluft kl. 13.00. I Melbourne? Kl. 03.00 i kaldt høstvær midt på natta, mens deltagere i Dubai kjemper i 45 varmegrader – og alle løper mot hverandre! Formålet er å samle inn midler til forskning på ryggmargsskader, og hele 100% av deltageravgiften og går direkte hit. 

LØYPETRASE 

Startskuddet går klokken 13.00 fra Vågen. Deltagerne vil ta seg gjennom en flott løype fra bybildet, mot Randaberg og langs Jærkysten. Hvor langt man kommer er opp til en selv. 

I 2016 hadde franske Yoann Stuck tatt turen fra Lyon for å delta i Stavanger og løp hele 61,85 km før han ble tatt igjen av mållinjebilen, og ble dermed kåret til nasjonal vinner av Wings for Life World Run i Stavanger. På kvinnesiden var det Nikolina Šustić fra Kroatia som stakk av med seieren da hun ble tatt igjen av Catcher Car på 50.03 km ved Vigdelstranden.

Tre nordmenn endte blant topp tre i sin klasse. Vienna Dahle ble beste norske kvinne med 43.42 km, og Carlo Brekken ble beste norske mann med 52.22 km.

FOLKEFEST I VÅGEN 

Alt fra eliteløpere, hobbymosjonister og rullestolbrukere stiller side om side på startstreken. Siden dette løpet ikke har en fast distanse, deltar man med sine egne mål – og det er kun du som setter dine egne begrensninger. 

I forkant vil det være arrangert oppvarmning, musikk og aktiviteter på scene. For de som ikke løper, men ønsker å følge sine kjente og kjære, kan man gjøre dette fra oppsatt storskjerm. 

POSITIVT TILTAK 

Forskning på ryggmargskader er veldig underfinansiert, og Leif Arild Fjellheim, leder i Landsforeningen for Ryggmargskadde er positiv til at Wings for Life World Run arrangeres igjen i 2017.

– Ved å støtte løpet kan du bli med på å gi forskningen mulighetene som er der for å hjelpe mange mennesker med ryggmargskader og lammelser, forteller Leif Arild Fjellheim.

Hele 100 % av startkontingenten og andre inntekter fra løpet går direkte til forskning på ryggmargskader.

Annonse

10 tips til deg som skal løpe maraton
Dersom du er en av dem som har gjennomført flere, eller skal gjennomføre din første 4...
Mandag, 18 February, 2019 - 09:10
Foto av Maratonkarusellen: fra Bergen Skogsmaraton 2018.
Maratonkarusellen er en gruppe som kun arrangerer lange løp, dette gjøres i samarbeid...
Tirsdag, 29 januar, 2019 - 10:58
Ulratri Sweeden arrangeres i år for 5 gang, og Sverige sitt første Ulratriatlon. Dett...
Torsdag, 19 juli, 2018 - 09:18
– «'Du burde prøve maraton', sa de. 'Det blir gøy', sa de.» ... hvor mange løpere har...
Fredag, 13 April, 2018 - 09:19

Annonse

Følg oss på facebook