Til toppen

Annonse

Løpere blir jaget av Henrik Kristoffersen – for en god sak!

wingsforlifeworldrun

www.wingsforlifeworldrun.com

wingsforlifeworldrun

Artikkeltype: 

Alpinisten kjører årets Catcher Car under veldedighetsløpet Wings for Life World Run.

Søndag 8. mai arrangeres Wings for Life World Run i Stavanger -  et globalt veldedighetsløp som gjennomføres i 34 land på 35 steder rundt om i verden - nøyaktig samtidig. Over 100.000 deltagere fordelt over hele kloden vil løpe for å samle inn penger til organisasjonen Wings for Life, som jobber med å finne en kur for å helbrede ryggmargskader.

– Det er flere alpinister som sitter i rullestol, ingen har lyst til å gjennomgå det, og for meg er det jo en risiko. At noen jobber med å finne en kur er utrolig bra, og selvfølgelig er dette noe jeg ønsker å støtte, forteller Henrik Kristoffersen.

Løpet har ingen fast distanse, og du kan selv velge hvor langt du ønsker å løpe, men det er en liten twist: Målstreken er byttet ut med en kjørende bil som gradvis vil jage deg. Når bilen tar deg igjen, er du ute. I år returnerer løpet til Stavanger for tredje gang og det er bekreftet at Henrik Kristoffersen skal jage deltagerne i årets løp!

Henrik hadde sett for seg å slå sin tidligere rekord på 26,7 kilometer, men en skade i leggen gjør det vanskelig for alpinisten å delta. Derfor er disse kilometerne byttet ut med en kjøretur på ca. fem timer.

– Jeg synes Wings For Life er en fantastisk organisasjon og jeg vil være med å støtte det! Derfor vil jeg delta i løpet, uten å løpe, forteller Henrik.

FÅR KJØRETIPS FRA AKSEL LUND SVINDAL

Årets kjøretur under Wings for Life World Run blir i helt andre hastigheter enn det Kristoffersen er vant til.  

– Det å holde farten jevn og lav blir ganske utfordrende. Jeg er vant til å gå på med full gass, stort sett uansett hva jeg driver med! Så ser for meg at det kan bli en smule utfordrende.

Henrik må nemlig starte med en hastighet på 15 km/t, og tempoet øker gradvis hver time, helt til alle deltagerne er tatt igjen. 2015 var det Aksel Lund Svindal som kjørte årets Catcher Car og han kommer med følgende oppfordring til lagkameraten.

– Gå på do før start! Det er helt sjukt hvor langt de beste løper. Så du kommer til å kjøre bil lenge.

 

FLERE PROFILERTE UTØVERE

Flere profilerte idrettsutøvere stiller også til start i Stavanger 8.mai. Du kan blant annet løpe og konkurrere mot Heidi Weng, Tiril Sjåstad Christiansen, Thomas Jacobsen, Nils Jacob Hoff og Kjetil Borch.

Henrik selv innrømmer at han gleder seg spesielt til å ta igjen Tiril Sjåstad Christiansen.

– Vi er gode venner og tror det kan bli litt morsomt å se hun slite litt. Håper bare hun tar seg tid til å vinke når jeg passerer henne, avslutter Henrik.  

Hvor langt klarer du å løpe før du blir tatt igjen av Henrik? Sjekk selv med Wings for Life World Runs mållinjekalkulator der du kan beregne hvor fort du må løpe for å nå ditt mål.

 

FAKTA

Wings for Life World Run

  • Globalt veldedighetsløp der målet er å samle inn penger til organisasjonen Wings for Life som jobber med å finne en kur for å helbrede ryggmargskader.
  • Arrangeres i 34 land på 35 ulike steder fordelt på 5 kontinenter rundt om i verden - nøyaktig samtidig.
  • Wings for Life World Run ble arrangert for første gang i 2014. I 2015 var det hele 101 280 deltagere som løp i over 35 ulike byer rundt om i verden.  Over 35,2 millioner kroner ble samlet inn til stiftelsen Wings for Life
  • I Norge går løpet i Stavanger søndag 8.mai med start i Vågen.
  • En bil følger deltakerne bakfra, og når den siste løperen er tatt igjen av bilen, er løpet over.
  • En mannlig og en kvinnelig vinner krones til ”Wings for Life World Champions”.
  • Løpet er også åpent for rullestoldeltagere
     

Stiftelsen Wings for Life

Alle inntektene fra løpet går til Wings for Life, en stiftelse som finansierer forskning for å finne helbredende behandling etter ryggmargsskade. Forskerne mener at dette skal være mulig, og at det kun er et spørsmål om tid og ressurser.

www.wingsforlifeworldrun.com

 

 

Annonse

10 tips til deg som skal løpe maraton
Dersom du er en av dem som har gjennomført flere, eller skal gjennomføre din første 4...
Mandag, 18 February, 2019 - 09:10
Foto av Maratonkarusellen: fra Bergen Skogsmaraton 2018.
Maratonkarusellen er en gruppe som kun arrangerer lange løp, dette gjøres i samarbeid...
Tirsdag, 29 januar, 2019 - 10:58
Ulratri Sweeden arrangeres i år for 5 gang, og Sverige sitt første Ulratriatlon. Dett...
Torsdag, 19 juli, 2018 - 09:18
– «'Du burde prøve maraton', sa de. 'Det blir gøy', sa de.» ... hvor mange løpere har...
Fredag, 13 April, 2018 - 09:19

Annonse

Følg oss på facebook